En la darrera reunió de Diàspora es va proposar que el 14 de desembre parlaríem del tema de la pau en contextos de violència i agressió.
Com a proposta de reflexió prèvia podem pensar en cadascun dels següents punts que tenen a veure amb la pau entesa en el sentit ampli del terme:
• Com a cristians i cristianes, quines són les nostres actituds pacificadores?
Com responem a la violència que és present en els diferents àmbits del nostre dia a dia (en l’educació, en les relacions laborals, en les manifestacions, en la nostra quotidianitat, al carrer, etc.)?
• Hauríem de començar a familiaritzar-nos amb el conflicte per tal de saber-lo resoldre. La vida ens ensenya que el conflicte és habitual i per això l’anomenada “resolució de conflictes” ens pot ajudar a convèncer-nos que hi ha moltes maneres d’afrontar-los que no es corresponen amb la llei del més fort.
• Sovint s’ha presentat el fet religiós com una font de confrontació, d’agressió i de discriminació violenta. Creiem que la fe-religió pot ser un lloc de trobada, o bé ho és de confrontació? Què sabem dels textos sagrats de cadascuna de les religions que ens són més properes?
Com a cristians en diàspora, com construïm la nostra pau interior i com l’encomanem a aquelles persones que ens envolten?
• Finalment, durant el procés de preparació d’aquesta propera trobada, el grup de persones que se n’ha cuidat van veure la necessitat de dedicar una xerrada específica al tema de l’Iraq, motiu pel qual se us va convidar a una trobada que es va fer a casa dels Drapaires d’Emaús (Sabadell) el passat diumenge, 24 de novembre. En Jaume Botey i la Pilar Massana ens van explicar detalls de la crua realitat d’aquesta invasió.
Les dades escruixidores que anem coneixent ens han d’ajudar a plantejar-nos quin és el nostre compromís actiu contra la guerra.
Pilar Massana, Jaume Botey, Sandra Costa, Roger Canadell, Dani Gomez i Meri Cases