A partir de la suggerència dels amics de Girona , va sortir el tema de les relacions amb la institució eclesiàstica i la manera de viure la fe que cadascú de nosaltres tenim. Donat que estem en diàspora en relació a la institució, això és un tema central tot i que és la primera vegada que el tractem.
El conflicte entre institució i vivència de la fe s'ha donat sempre: en la l'antic testament (profetismes), en la mateixa vida de Jesucrist i en la història de l'esglèsia. D'altra banda, aquest fet no és només propi del cristianisme sinó que és inherent a altres tipus d'organitzacions: polítiques, socials, religioses, culturals...
Quan tractem aquest tema no volem caure en la crítica fàcil. Des de la nostra vivència de la fe i des de la nostra identitat, de vegades en conflicte amb la institució, volem construir en positiu. Volem arribar també a altres col•lectius i persones que es puguin trobar en una situació similar. En aquesta línia també caldria pensar la dimensió pública de la diàspora... el nostre "salir del armario".
Us proposem vertebrar la propera trobada entorn tres eixos principals
qui som: com vivim la fe cadascú de nosaltres i la nostra relació amb la Esglèsia
com podem donar acollida a altres persones en situació similar
una mirada a les nostres arrels (reflexió teològica): als profetes de l'antic testament, a Jesús i la seva vivència conflictiva amb la religió oficial , a la història del cristianisme (moviments reformadors, heterodoxes...). (us adjuntem un text)
Us proposem algunes preguntes per a la reflexió personal que farem:
com vius la fe i quina relació tens amb la institució eclesiàstica?
tens conflictes? Vols continuar construir l'esglèsia i formar-ne part?
per què et sents en diàspora? per què hi vens?
Com ho vius amb altres cristians?
Esperem que cadascú de nosaltres puguem fer la nostra pròpia reflexió i la puguem compartir tots plegats aquell dia.
Una forta abraçada
Lluïsa Geronés, Jaume Botey, Jose Vicente, Rafa, Auxi Gil i Carles de Ahumada