Molts de nosaltres varem assistir al Fòrum Català de Teologia i Alliberament, que amb el títol de “Som més dels que ens pensem” ens vam reunir unes 500 persones i vam prendre viure intensament que amb tots ells som una gran Diàspora que hem escollit treballar d’una determinada manera i fer xarxa.

Des dels inicis de la Diàspora hem manifestat la voluntat de que totes les trobades partissin de fets concrets, de realitats viscudes, d’experiències personals... i tots i cada un de nosaltres hem col·laborat i animat les reunions amb les nostres aportacions a partir del que creiem que és important, a partir de les nostres opcions, del que vivim i que volem compartir.

La nostra Diàspora és la manifestació del compromís amb el món i en aquest terreny ens hi retrobem molts i moltes persones i molts altres grups, alguns posen de manifest obertament la seves creences i altres no, però el fet de conèixer-nos a tots ens ajuda a caminar perquè no estem sols sinó tot el contrari... Perquè els valors del Fòrum són els mateixos valors que els de la Diàspora.

Proposem parlar sobre com vam viure el Fòrum, què hi vam trobar, què ens va cridar l’atenció quins valors, persones, grups que desconeixíem, experiències, què hi havia en comú entre tanta gent diferent. Ens podem preguntar què ha volgut dir el Fòrum per la Diàspora, com ens ajuda a caminar, què descobrim...

Finalment, és clar que la conversa és per tothom, tan si es va anar al Fòrum com si no, perquè els valors que sustenten la diàspora són els mateixos que sustenten el Fòrum.

Aquesta conversa, amb l’ànim renovat per la constatació que “som més dels que ens creiem”, ens ajudarà a mirar endavant amb esperança.