CONVOCATÒRIA DIÀSPORA
Dia: 3 de maig de 2014, a les 10 del matí
Lloc: ARRELS, carrer Riereta,24,  Barcelona


Hola Diàspores
Bona Pasqua

Aquest any serà impossible fer la sortida de Pasqua que els darrers anys fèiem a Corbera dels Rasos de Peguera. Varem acordar de substituir-la

  • per una trobada habitual de Diàspora el dissabte 3 de maig a Arrels, tal com altres vegades,
  • per una sortida d'un dia a mig maig o primers de juny:
    • a Cervera (a la casa Dalmases que la Belén i en Ramon han començat a posar en marxa i fer-hi cervesa)
    • a Granyena (a casa de la Conchi i el Miquel, i el projecte Emmaús-Rural que també han començat), amb un dinar al camp, compartint el que cadascú porti.


Ja tindrem temps per concretar... però hauriem d'anar pensant el dia.

La Diàspora del 3 de maig serà per compartir el que ha fet el grup de Formació.
Aquest any hem comentat la figura i texts del germà Carles de Foucauld.

Carles de Foucauld, francès de finals del XIX i primers del segle XX, en la primera part de la seva vida fou militar. Després d'un viatge a l'Àfrica canvià de tipus de vida dedicant-la a la imitació de Jesús i a la pregària. És un místic contemplatiu. La persona i els escrits traspuen una espiritualitat marcada per l'experiència de pobresa, l'estada enmig del desert àrab i un compromís de vida sense distincions enmig de la gent.

En el seu moment, i fins i tot avui, aquest estil de vida era un fet nou que, poc després de la seva mort, va inspirar a molts a portar una vida semblant, o inspirada pels mateixos principis i adaptada a les circumstàncies diferents.
Alguns -i també alguns de la Diàspora- se n'han fet seguidors de manera directa, essent “Germanets“ o de les “Fraternitats de Foucauld“.
Per molts d'altres, sense ser-ho de manera directa, s'hi han sentit molt propers a aquesta manera de viure i d'entendre la fe.
Sens dubte Foucauld ha estat un dels que més ha influït en la vida de la fe del segle XX, i fins i tot, la manera de viure-la nosaltres, la Diàspora , hi té molt a veure.

Els que hem seguit el grup durant un any iniciarem la conversa: “Com Carles de Foucauld va viure i què va escriure i com avui ens interpel·la“.
A fi de conèixer-lo millor i que el dia 3 de maig tothom pugui participar us passem uns escrits seus sobre ell, que seria molt profitós que ja haguéssiu llegit.

Fins el 3 de maig

Ma. Rosa Elias


Aquests documents ens hi pot ajudar:

  1. http://cristianismexxi.cat/wp-content/uploads/ponencia_eutiquio-sanz_2013-10-19.pdf
  2.   Image José Naranjo I Maria 
  3.   Image Vida Carles De F.