En quan al contingut de la trobada, i amb la voluntat d'aterrar sempre on som, hem parlat de tractar el tema de l'efervescència del moment actual similar a un final d'etapa. A ningú s'ens escapa que estem vivint com una segona transició política, amb una gran explosió de queixes diferents, d'indignació, alhora que veiem néixer moltes iniciatives socials, econòmiques i polítiques. Es un temps crític i apassionant a la vegada, amb moltes senyals d'esperança. Molta gent veiem en aquests nous moviments una oportunitat de millora social i de recuperació de valors colectius. Des del moviment sobiranista i el dret a decidir a noves formes d'implicar-se en els temes comunitaris per un major be comú.

A la propera trobada ens agradaria parlar de tot això. No podem pas parlar de tot a l'hora, però es tractaria de posar en comú com vivim aquest moment. Quines oportunitats i quins temors tenim?Com ho vivim des de l'esperança de l'evangeli?Podem contribuir des de la llibertat de persones creients a parlar de tot, respectant i aprenent de les experiències vitals de cadascú?  Al nostre entendre si que podem. En primer lloc cal parlar-ne, posar en comú les diferents mirades de la realitat i assenyalar els reptes que tenim en aquesta nova etapa de "construcció" de quelcom diferent i millor.

Proposo que fem el mètode habitual: Una persona es prepara una breu exposició per situar el tema per tal de trencar el gel i a continuació cadascú aporta la seva experiència. Si no em dieu el contrari, aquesta vegada m'ofereixo jo mateixa per fer la primera intervenció.

També tindrem molt present al Lluís Caparrós i la M Rosa Elias portarà el llibre  que li hem fet a partir dels seus propis escrits de la "Memòria de Carrer". Malauradament ja no el podrà disfrutar. Les il·lustracions de la Sara González i algunes fotos acaben de completar una obra que vol ser un sentit homenatge al nostre amic i company de camí de la Diàspora. També hi vindrà la Rosa Mas que l'ha acompanyat fins a l'últim moment.

Apa! que serà ben interessant i ja tenim ganes de trobar-nos.

Una abraçada

Pilar Massana