Carregant...
 

DOCUMENT DE DENÚNCIA SOBRE ELS ABUSOS A L'ESGLESIA

Autor: Francisco Tauste Alcocer - (56095 Lectures) - Valoració dels Usuaris: 5 /
(1)
 

Ante los hechos sucedidos en las últimas semanas nos vemos en la obligación de hacer la siguiente declaración a la opinión pública:

En primer, lugar, ante el Informe del Comité de las Naciones Unidas sobre los Derechos del Niño en el que se denuncia al Vaticano como encubridor de casos de pederastia en la Iglesia Católica, denunciamos esta actitud encubridora del poder eclesiástico durante décadas y reconocemos que debería poner en manos de las autoridades civiles a todos aquellos responsables de estos crímenes para que puedan ser juzgados por los tribunales ordinarios.

Además el Vaticano debe adoptar medidas eficaces para evitar que en el futuro se puedan volver a repetir casos semejantes, como puede ser un replanteamiento teórico-práctico de la legislación canónica sobre el celibato sacerdotal al objeto de que tenga un carácter opcional.

Por otra parte, nos pronunciamos en contra de los “códigos de silencio” y la defensa de la impunidad de los pederastas y proclamamos rotundamente la dignidad de los pequeños, sobre todo en cuanto víctimas de estos abusos.

En nuestra plegaria cotidiana pedimos que se haga la voluntad del Padre, “así en la tierra como en el cielo”, voluntad que de hecho se ha concretar en el respeto por los pequeños y los emigrantes que van huyendo de las guerras y del hambre.


Signat: Francisco Tauste Alcocer

DOCUMENT SOBRE MIGRACIONS MARROC-CEUTA

Autor: Francisco Tauste Alcocer - (10447 Lectures) - Valoració dels Usuaris: 5 /
(1)
 

El éxodo migratorio hacia el norte de África, en la frontera sur con la UE, es un tragedia continua, que últimamente, la semana pasada, se ha materializado en las playas de Ceuta con al menos 15 subsaharianos ahogados.

Al lanzarse al agua una masa considerable de estos emigrantes, las fuerzas de seguridad españolas y marroquíes intentaron detenerles y “disuadirles” con material antidisturbios.

Estas nuevas muertes injustas ponen de manifiesto que la única política migratoria que hay en el Estado español es la pura represión y los muros y alambradas con sus correspondientes cuchillas. Cuando las fronteras están bloqueadas la masa migratoria busca otras oportunidades.

A estos inmigrantes, tanto los que huyen de zonas de guerra como del hambre, se les ha de aplicar un trato humanitario y un reconocimiento de su dignidad como personas que se ha de concretar en una legislación conforme a dicha dignidad.

Denunciamos la actuación de las fuerzas de seguridad del estado en la resolución de este conflicto fronterizo con los emigrantes.

En nuestra plegaria cotidiana pedimos que se haga la voluntad del Padre, “así en la tierra como en el cielo”, voluntad que de hecho se ha concretar en el respeto por los pequeños y los emigrantes que van huyendo de las guerras y del hambre.


Signat: Francisco Tauste Alcocer

Propera data de formació (2014)

Autor: Xavier de Pedro - (12005 Lectures)

La propera formació de Diàspora és la del 22 de març de 2014, a les 17 hores, al carrer Còrsega 404-406, 3r 2a. a la casa de la Ma. Rosa Elias, sobre el text que cada un haurà escollir referent als escrits del germà Carles de Foucauld.

Una altra manera de viure la fe es va mostrar al proppassat Fòrum Català de Teologia i Alliberament

Autor: Xavier de Pedro - (21012 Lectures) - Valoració dels Usuaris: 5 /
(1)
 

Una altra manera de viure la fe es va mostrar al proppassat Fòrum Català de Teologia i Alliberament... I va ser molt refrescant trobar-se amb altre gent així aquell cap de setmana.
Una altra fe és possible!

Més informació a:
http://www.teologiaialliberament.cat/p/trobada-2014.html

Dissabte 28/09/13 10h a Fundació Pare Manel

Autor: De part de la Sandra Pardo - (4399 Lectures)

Benvolguts amics i amigues

Us convoquem amb aquest correu a la propera diàspora, la primera del curs 13/14, que la farem el dissabte 28 de setembre de 2013 als locals de la Fundació Pare Manel.

Tal com vam parlar a final del curs passat a la diàspora ens volem apropar a conèixer experiències i realitats de barris i de vida de membres del nostre grup. Hi ha moltes petites i grans diàspores al nostre grup i aquest curs compartirem més directament algunes d'elles.

Així, esteu tots convidats/des el dissabte 28 al barri de Verdum de Barcelona.

Sandra Pardo

Notícia a TV3 sobre el dejuni de la ILP de la Renda Mínima Garantida

Autor: Xavi - (3517 Lectures)

A TV3 van treure al telenotícies nit del dissabte 15/09/13 una breu notícia sobre el dejuni que s'ha fet a Plaça Catalunya de Barcelona per donar suport a la ILP de la Renda Mínima Garantida.

El vídeo es pot veure a la web del 324 aquí:
http://www.324.cat/video/4675794/societat/Acampada-reivindica-la-renda-minima-garantida

Enhorabona a tothom que ha participat!

Propera diaspora 16/02/13, 10h, a 'Dit i Fet' (Lledó 15, BCN)

Autor: Ma. Rosa - (3313 Lectures)

Bon dia: us escric als assistents a la trobada de Diàspora els proper dissabte per comentar-vos algunes precisions referents a aquesta sessió, ja que ens trobarem a la casa de Dit i fet i ens hem d’emmotllar als horaris de la vida de la casa, de la mateixa manera que ho faran els homes que hi viuen.

Amb ells hem pensat fer la sessió sense pausa i la proposta d’horari és la següent:

  • a les 10 h. començar, amb una mica més de puntualitat del que acostumem a fer i seguirem fins a 2/4 d’1 h. ; tindrem cafè i galetes per anar picant; alguns homes assistiran a la sessió.
  • la eucaristia a ¾ d’1 en un espai que no serà el menjador, ja que sobretot el Pere, amb 78 anys, ha de parar taula, cosa que fa cada dia dels darrers 20 anys.
  • el dinar el farem amb els homes a la seva hora de sempre, és a dir, a 2/4 de dues.
  • aportarem uns 10€ pel dinar


S’accepten suggeriments,

Ma. Rosa

Convocatòria Trobada 16/02/13

Autor: Petit Grup - (3969 Lectures)

“ Utopies i distropies són conceptes relatius, indiquen perspectives divergents respecte a una mateixa expectativa social. La lluita utòpica d’algunes ONG per aconseguir medicaments lliures de patents en països en vies de desenvolupament dibuixa un escenari distròpic per a les empreses farmacèutiques que reivindiquen els drets de propietat intel·lectual que amortitzin les seves inversions en investigació... La Bona Notícia presentada sota els contorns edulcorats d’una societat paradisíaca ha estat una utopia sovint acceptada com a ideal desitjable per a tothom. Però n’hi ha prou amb fixar-se en el destí tràgic de Jesús i en els màrtirs cristians de tots els temps per a concloure sense embuts que l’horitzó del regne de Déu és fonamentalment distròpic. Al llarg de la història, els guardians de l’status quo sempre han vist amb mals ulls qualsevol intent de constituir una societat justa, fraterna i igualitària.”

Així comença el Quadern núm. 181 de Cristianisme i Justícia que volem treballar en aquesta propera trobada de Diàspora; els que vulgueu el text en català el trobareu a: http://www.cristianismeijusticia.net/distopies-evangeliques
i en castellà a: http://www.cristianismeijusticia.net/es/distopias-evangelicas

El grup de formació ens hem repartit els capítols i us els presentarem: José, Paco, Elisa, Ma. Rosa, Cristina, Joan, Jaume, Ma. Pilar i Anna.

Aquesta vegada ens trobarem a la casa de Dit i fet, al carrer Lledó núm. 15, principal, en el barri Gòtic de Barcelona; carrer perpendicular per una banda a la Via Layetana i per l’altra al carrer Ciutat; queda per sota del carrer Jaume I; amb pocs metres de diferència es diu també carrer Dagueria i carrer Viladecols.

Metro: Jaume I, L4; Liceo L3

Us hi esperem,

Ma. Rosa

Properes trobades de formació

Autor: Petit Grupet - (3970 Lectures)

L’inici de la Formació la proposem pel 20 d’octubre de 2012 amb el tema de Carta de St Pau als Romans.

Valorem la formació que ens presenta Espai Obert com una formació complementària a la Diàspora; el calendari de 2012/13 i els temes són els següents:

  • 27 d’octubre: sobre el 15M
  • 24 de novembre: sobre Charles Péguy
  • 2 de febrer: sobre Walter Benjamin
  • 6 d’abril: sobre Simone Weil
  • 11 de maig: sobre Etty Hillesun
  • 8 de juny: sobre Lluís Ma. Xirinacs